Božični Domjenak 2010.

Podružnica UBIDR HŽ Osijek je, 14. prosinca 2010. godine, po 12 puta održala prigodni božićni domjenak.
Domjenak je održan u prostorijama HKUD „ Željezničar „ u Osijeku, Stjepana Radića 15, a nazočilo mu je preko 150 članova i gostiju.
Domjenak je prigodnim riječima otvorio predsjednik podružnice Damir Talaja, pozdravio nazočne, upoznao ih s djelovanjem Podružnice tijekom 2010. godine te svim članovima i gostima poželio blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2011. godinu.
Poštovani prijatelji, članovi UBIDR HŽ Podružnice Osijek, na kraju ove 2010. Godine podsjetit ćemo Vas ukratko na aktivnosti naše Podružnice:

  • U proljeće smo počeli radove na uređenju stambenog kotejnera u kolodvoru Erdut (pokraj zgrade TPV-a), a radove je financirala Središnjica iz Zagreba. Uređena je nosiva konstrukcija za nadstrešnicu i krov te je postavljnjena krovna konstrukcija. Pomagalo je i radove obavljalo 10-tak ljudi, posebno iz JTPV Osijek, ali bi samo posebno istaknuli gosp. Ljubomira Hardija, našeg člana, a odnedavno umirovljenika. Betoniran je i prostor oko kontejnera te prostor za buduću sjenicu. Kontejner i okolina nakon uređenja unutrašnjosti, služit će za druženja i ribolov naših članova. Nastavak radova je nagodinu.
  • U drugoj polovini lipnja organizirali smo besplatno ljetovanje (troškove je kompletno snosila Podružnica) za preko 50 članova Podružnice, a termin smo rezervirali i za iduću godinu.
  • U listopadu smo povodom Dana državnosti organizirali tradicionalno druženje preko 120 članova uz ribolov na Straroj Dravi Bilje.
  • Na blagdan Svih svetih predstavnici Podružnice obišli su posljednja počivališta željezničara – branitelja sa našeg područja, a u dane sjećanja na herojski grad Vukovar položili smo vijence i zapalili svijeće na mjestima sjećanja.
  • 71 član podružnice koristio je posudbu u iznosu od 206.000,00 kn.
  • Nadzorni odbor Podružnice Osijek je pregledao blagajničko poslovanje te utvrdio da je okraj svih nabrojanih aktivnosti na dan 01.12.2010. godine na žiro računu podružni bilo 355,00kn, a na posudbi jos 116.200,00kn te je ukupno stanje 116.555,00kn
  • Velika novost su i ove web stranice koje su nastala uz pomoć Krešimira i Domagoja Zečevića.

Nakon pozdrava prešlo se na konkretni dnevni red – narezana ikebana, prasetina i janjetina i svakojaki napitci, a podijeljeni su i prigodni darovi.

Autor: ŽD, Foto: KZ, Ž