Druženje branitelja prigodom Dana Neovisnosti

Članovi UBIDR HŽ Podružnice Osijek družili su se 7. listopada 2010. godine na prostoru uz „Staru Dravu“ u Bilju nedaleko Osijeka. Druženje je ovoga puta organizirano uz Dan Neovisnosti Republike Hrvatske i privuklo je veliki broj članova naše Podružnice, posebice ribiča koji su imali prigodu i besplatno pecati na „Staroj Dravi“

Podružnica Osijek je, sa svojih tristotinjak članova, jedna od brojnošću najvećih podružnica Udruge branitelja i invalida Domovinskog rata Hrvatskih željeznica, a prednjači i u aktivnostima.

Podružnica tijekom godine organizira, uz ribolovni izlet ili izlete, i sportska druženja, Božićni domjenak, a u lipnju se je velik broj članova ugodno odmorio u Udruzinom odmaralištu u Bibinju. Sve troškove svih ovih događanja snosi Podružnica Osijek.

Vratimo se natrag na druženje uz „Staru Dravu“ i recimo da su ribolovni rezultati bili solidni pa su pojedini članovi ulovili primjerke i od 2 – 3 kg dok su se drugi morali zadovoljiti manjim trofejima. Dok su oni pecali, ekipa kuhara je pripremala roštilj i čobanac, a dok se čekalo, glad su tažili hladni naresci. Na izletu nisu bili samo ribiči nego i veći broj ostalih članova koji su vrijeme kratili  razgovorom, kartanjem ili šetnjom uz nasip.

Kao i uvijek, članstvo je bilo vrlo zadovoljno ovakvim druženjem te jedva čekaju slijedeću prigodu za susret.

Autor: ŽD, Foto: DZ

 

.